vrijdag 30 maart 2012

Chocoladerotsjes à la Jamie



Ik heb weer iets gemaakt uit mijn nieuwe kookboek van Jamie Oliver! Wederom heb ik de ingrediënten iets aangepast, maar verder heb ik gewoon het recept gevolgd. Het was wederom goddelijk lekker! Mocht je deze chocoloaderotsjes ook willen maken, volg dan het onderstaande recept voor mijn versie van dit lekkers.

Ingrediënten voor ongeveer 10 grote chocoladerotsjes:

200 gram pure chocola (70% cacao)
1 eetlepel mix van pijnboom-, zonnebloem- en pompoenpitten
1/2 Spaanse peper
100 gram gedroogd fruit (tutti frutti)
100 gram elitehaver

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.Verwijder ondertussen het zaad en de zaadlijsten uit de Spaanse peper en snij deze in hele kleine stukjes. Leg deze stukjes op de ovenplaat samen de noten van de tutti frutti en de mix van pijnboom-, zonnebloem- en pompoenpitten. Schuif de bakplaat voor 5 minuten de oven in.
Snij het gedroogde fruit van de tutti frutti in stukjes en doe deze in een kom samen met de rozijnen en de krenten. Zet ondertussen een pan water op het vuur en breng het water aan de kook. Breek in hittebestendige kom de chocola in stukjes en zet deze op de pan om de chocola te laten smelten.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de stukjes peper, noten en pitten even afkoelen. Voeg ze daarna toe aan de kom met het gedroogde fruit, de krenten en de rozijnen en hussel dit alles even door elkaar. Haal een flinke hand van dit mengsel uit de kom en bewaar dit apart.
Als alle chocala gesmolten is, haal je de kom van de pan kokend water. Voeg nu het mengsel van noten, gedroogd fruit, krenten, rozijnen, pitten en peper toe aan de gesmolten chocola en roer dit goed door elkaar. Stort dit alles uit in een met bakpapier beklede ovenschaal en strijk het geheel glas met de achterkant van een lepel. Strooi de apart gehouden hand noten, gedroogd fruit, krenten, rozijnen, pitten en peper uit over de ovenschaal en druk alles goed in de chocala.
Zet de ovenschaal nu voor minimaal 30 minuten in de koelkast om de chocola uit te laten harden. Het enige wat je daarna nog moet doen is het grote plakaat in de ovenschaal in kleinere stukken breken. Eet smakelijk!

Dia de los muertos









Gisteren postte ik een artikel over mijn online aankopen. Ik bestelde bij Asos onder andere een paar oorbellen geïnspireerd op dia de los muertos. Een feestdag die in Mexico en nog een aantal andere culturen wordt gevierd om de doden te eren en het leven te vieren. Ik vind het een beetje luguber maar ook wel heel mooi. De afbeeldingen geven denk ik een goed beeld van de sfeer die er op dat moment in Mexico hangt. Wat een kleurenexplosie en wat een geweldige manier om om te gaan met de doden. Wow! Daar kunnen we in ons fletse Nederland nog eens een voorbeeld aan nemen. Zou het dolgraag eens meemaken.

donderdag 29 maart 2012

Online shopping






Ik ben de dag vandaag begonnen met een bezoekje aan Asos. Al sinds je bij Asos met paypal kan betalen, doe ik er een paar keer per jaar een bestelling. Vind echt dat ze er geweldige kleding verkopen en ook is het prettig dat er geen verzendkosten zijn. Vorige maand bestelde ik een longsleeve en een rok van de maternity collectie and I was hooked! Ook al is de keuze niet zo groot, ik ben zo blij dat ze in ieder geval normale positiekleding verkopen en dat ik niet veroordeeld ben tot hobbezakken van Miss Etam.
Een paar dagen geleden zag ik de gekleurde skinnyjeans in de collectie opduiken. Na een paar dagen twijfelen omdat ik eigenlijk nooit broeken via internet bestel, heb ik vanmorgen toch maar besloten om hem in mijn mandje te stoppen. Ik hoop zo dat deze broek me goed zal passen!
Ook bestelde ik bij Asos een armband en oorbellen om mijn basic longsleeves een beetje mee op te fleuren. De oorbellen zijn geínspireerd op de dag van de doden. Dit is een feestdag in Mexico waarop men de doden eert. Men bouwt in huis altaartjes met schedels en bloemen. Ook worden er graven van overleden geliefden, vrienden en familieleden bezocht. Heel indrukwekkend dus!
Ik was al een aantal weken op zoek naar een simpele, witte longsleeve. Niet een hele moeilijke missie zou je denken, maar dat viel toch een beetje tegen. Bij de H&M en Miss Etam waren er alleen exemplaren in grote maten te verkrijgen. Op internet vond ik alleen shirts die óf heel duur waren, óf een heel raar model hadden, óf waren voorzien van een vreemde print. Tot ik opeens de ingeving kreeg om op de website van Otto te kijken. Daar vond ik deze set van twee longsleeves. Zo op het oog hebben ze een normaal model en ook de prijs was te overzien. Als het goed is komen ze morgen of overmorgen al binnen, dus ik ben echt heel benieuwd.

Nivea intensief hydraterend masker




In tegenstelling tot veel vrouwen heb ik weinig met make-up. Natuurlijk heb ik wel een toilettasje met wat spulletjes maar ik koop alleen het hoognodige. Ben ook niet zo goed in het aanbrengen ervan en ik vind het ook domweg veel te veel werk. Ik ben denk ik één van de weinige vrouwen die 's morgens binnen 5 minuten ready to go is. Wat ik wel heel fijn vind, zijn producten die zorgen voor een zacht huidje. Ik smeer mijn lichaam een paar keer per week in met bodylotion en ook een gezichtsmasker vind ik prettig op zijn tijd. Ik zie altijd wel op tegen het aanbrengen van een masker maar de zachte huid die ik ervoor terug krijg, maakt het al de moeite wel waard.
De laatste weken gebruik ik met meer regelmaat een gezichtsmasker omdat de zwangerschapshormonen de neiging hebben om mijn gezicht in een maanlandschap te veranderen. Nice! Het Nivea intensief hydraterend masker is een masker wat ik altijd erg fijn vind omdat het verzachtend is en geen vettig laagje achterlaat. Ook kun je het masker twee keer gebruiken dus het is een stuk voordelig dan bijvoorbeeld een maskertje van Dr. Van der Hoog.
Ondanks de puistjes is mijn huid niet supervet. Mijn wangen zijn zelfs ronduit droog te noemen. Dit masker breng je aan op een gereinigde huid en je laat het 10 tot 15 minuten intrekken. Na een paar minuten zie je dat het masker op de drogere plekken van je gezicht helemaal in de huid is getrokken. Als de tijd verstreken is, veeg je de restjes van het masker weg met bijvoorbeeld een washandje. Ik maak het washandje altijd wel een beetje vochtig omdat ik het niet fijn vind als mijn hoofd zo blijft glimmen. Na afloop voelt mijn gezicht helemaal zacht aan, heerlijk!

woensdag 28 maart 2012

Mirror shots



Gisteravond maakte ik deze foto van mezelf in de spiegel in de slaapkamer. Ik was toen 15 weken en 2 dagen zwanger. Wat gaat het toch allemaal snel zeg! Mijn lichaam verandert echt per week en het is nu overduidelijk dat er een baby in mijn buik aan het groeien is. Weird!
De kleding die ik draag is zoals vaak de laatste tijd erg basic. Ik weet ook niet of ik deze kleding normaal gesproken uit zou kiezen maar op zich zit het wel heel prettig. Ik draag een longsleeve van de Action die mijn moeder een paar weken geleden voor me meebracht. Het is een hele grote maat maar daardoor is het shirt wel lang genoeg. Moet alleen wel mijn mouwen opstropen omdat deze anders wel erg losjes om mijn armen hangen, maar goed... Verder draag ik een wijde, zwarte zomerbroek van Mama Licious die ik een paar weken geleden voor 10 euro bestelde op de site positie-outlet. Mijn schoenen zijn ballerina's van DC.

dinsdag 27 maart 2012

Salade à la Jamie





Sinds ik het kookboek Jamie's Amerika in mijn bezit heb, sta ik te trappelen om de recepten te proberen. Als allereerste heb ik de Mad dog salade gemaakt en het was goddelijk lekker! Omdat het een groot succes was, wil ik het recept graag delen op mijn blog.
Ik heb grotendeels het recept gevolgd maar uit praktisch oogpunt de verhoudingen iets aangepast. Ook heb ik besloten er kipfilet aan toe te voegen, andere sla te gebruiken en limoensap te gebruiken in plaats van citroensap.

Ingrediënten voor 2 personen:

2 rijpe avocado's
1 bakje tuinkers
1/2 krop sla
2 limoenen
1 Spaanse peper
1 kipfilet
2 handen naturel tortillachips
1 hand pittige geraspte kaas
1 hand mix van pijnboom-, zonnebloem- en pompoenpitten
zout
witte peper
zwarte peper
paprikapoeder
komijn
knoflook
olijfolie

Verwarm de oven voor op de allerhoogste stand. (Bij mijn oven was dat 300 graden.) Halveer de avocado's, verwijder de pit en schil ze. Leg de stukken avocado in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Voeg er zwarte peper, zout en flink wat komijn aan toe en hussel dit door elkaar. Als de oven op temperatuur is zet je de ovenschaal er voor 15 minuten in.
Pak ook een andere ovenschaal en doe daar de tortillachips in. Strooi vervolgens de geraspte kaas erover en de mix van zonnebloem-, pijnboom- en pompoenpitten. Ook dit hussel je door elkaar. Zet deze schaal de laatste 4 minuten in de oven erbij.
Was ondertussen de sla en maak deze weer droog. Voeg daarna de tuinkers toe. Snij de limoentjes in vieren en knijp twee parten uit over de sla en de tuinkers. De overige partjes bewaar je om straks de salade mee te garneren.Voeg vervolgens nog een flinke scheut olijfolie toe en wat zwarte peper en zout.
Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met zout, witte peper, knoflook en paprikapoeder. Bak de kipfilet op een hoog vuur gaar. Maak ondertussen een inkeping in de Spaanse peper zodat je het het zaad met de zaadlijsten kunt verwijderen. Snij de Spaanse peper daarna in ringetjes.
Als de 15 minuten voorbij zijn, haal je beide ovenschalen uit de oven. De helften van de avocado's halveer je zodat je mooi parten krijgt om de salade mee te garneren.
Je kunt nu de borden gaan opmaken. Verdeel het mengsel van tortillachips, kaas en de mix van zonnebloem-, pijnboom- en pompoenpitten over de borden. Daaroverheen verdeel je het mengsel van de sla en de tuinkers. Vervolgens garneer je dit geheel met de avocadopartjes, limoenpartjes en kipfiletblokjes. Strooi tot slot de ringetjes Spaanse peper over de borden en klaar ben je. Eet smakelijk!

Mirror shots





Deze foto's maakte ik gisteravond en was toen 15 weken en 1 dag zwanger. Heb het gevoel dat mijn buik echt per week groeit. Logisch natuurlijk, maar blijf het een gekke gewaarwording vinden. Ik pas ook echt geen enkele broek of rok meer omdat ik voordat ik zwanger was altijd heel veel sportte en daardoor echt een hele platte, strakke buik had. Ik had gehoopt dat mijn sterke buikspieren er voor zouden zorgen dat mijn buik niet zo snel zou uitzetten. Helaas kon ik met 8 weken mijn broeken al niet meer dicht krijgen en hebben mijn buikspieren een maand lang aangevoeld alsof ik 300 crunches had gedaan, zo strak stond de boel gespannen... Bummer!
Gisteren droeg ik uiteraard mijn favoriete skinnyjeans van de H&M. What else? Verder een longsleeve van Noppies die ik een paar weken geleden heb gekocht bij de opheffingsuitverkoop van een plaatselijke winkel. Aan mijn voeten prijkten gisteren Vans met een tropisch printje met palmboompjes. Vind deze gympjes echt geweldig maar loop er wel altijd blaren in.

Dreaming of paradise







Ik zit nu al verplicht een week thuis op de bank en moet rustig aan doen vanwege mijn lage bloeddruk. Dit frustreert me enorm omdat ik normaal gesproken een actief en ondernemend iemand ben. Normaal gesproken zou ik met dit weer mijn moutainbike pakken uit de schuur of eindelijk mijn surfboard van de vliering afhalen. Of wat te denken van gewoon werken... Vandaag de dag ben ik al blij al ik de Albert Heijn haal aan het einde van de straat zonder flauw te vallen. Ik moet heel rustig lopen en geen onverwachtste bewegingen maken omdat ik anders allemaal zwarte vlekken voor mijn ogen zie. Wie zei ook alweer dat zwanger zijn leuk was?
Op dit moment blijft het voor mij dus even bij dreaming of paradise... Gelukkig hebben we internet en kan ik in ieder geval genieten van al deze mooie paradijselijke afbeeldingen van weheartit.  

maandag 26 maart 2012

Fa caribbean lemon deodorant


Ik denk dat ik een jaar of zestien was toen ik voor het eerst deze deodorant gebruikte. Sindsdien heb ik hem regelmatig opnieuw gekocht. De geur van deze roller herinnert me aan een vakantie in Florida omdat ik daar voor het eerst deze deodorant droeg. Ik kocht hem toen speciaal voor die vakantie en sindsdien is deze geur voor mij verbonden met zwoele zomeravonden in Key West.
Daarnaast vind ik het ook gewoon een frisse, zomerse geur die niet te overheersend is. Vind het altijd zo smerig als mensen zo'n weeïge, zoete geur onder hun oksels spuiten die in de loop van de dag wordt vermengd met zweet. No offense, maar geef mij dan maar gewoon deze frisse deodorantroller.
Wat betreft deodorant ben ik overigens helemaal niet zo moeilijk. Ik zweet niet overmatig en heb zelden last van zweetplekken in mijn kleding. Wat ik wel heel belangrijk vind, is dat het een roller of stick is omdat mijn oksels niet zo goed tegen spuitbussen kunnen. Het kan ook liggen aan het feit dat ik al sinds jaar en dag mijn oksels om de dag scheer en dat ze daardoor iets gevoeliger zijn. Aangezien niet scheren geen optie is wat mij betreft omdat ik gezegend ben met donkere haargoei, houd ik het maar bij een simpele roller. Wel zo makkelijk!
Vroeger was er trouwens ook nog een bijpassende douchegel bij deze deodorant te koop maar die heb ik jammer genoeg al een aantal jaar niet meer in de schappen gespot. Hoop dat Fa niet opeens besluit om ook mijn geliefde deodorant te vervangen. De wereld zal niet vergaan, maar toch...


zondag 25 maart 2012

Mirror shots




Zoals zoveel vrouwen maak ik regelmatig mirror shots. Zeker nu ik zwanger ben, vind ik het leuk om te zien hoe mijn buik groeit. Aangezien dit een geleidelijk proces is, zie ik het verschil vaak pas echt goed als ik verschillende foto's met elkaar vergelijk. Mijn telefoon staat er inmiddels vol mee en ik doe er eigenlijk niets mee. Ik bedacht me dat het wel leuk was om af en toe zo'n foto te posten. Vandaag dus een foto van me and my pregnant belly! Ik ben inmiddels precies 15 weken zwanger en het wordt iedere dag duidelijker zichtbaar. Uiteraard ben ik trots op mijn buikje maar wat ik wel frustrerend vind, is dat ik veel kleding niet meer pas. Best wel jammer als je zo'n volle kast hebt als ik. De afgelopen weken heb ik her en der wel wat nieuwe kleding gekocht maar ik moet eerlijk bekennen dat ik niet echt warm loop voor de zogeheten positiemode. Ik draag nu dus vooral veel basics.
Op de foto's van vandaag draag ik een legergroene top van Mama Licious met daarover een zandkleurige longsleeve van de H&M die te kort begint te worden. Verder een skinnyjeans van H&M Mama waarvan ik misschien nog maar een exemplaar ga kopen omdat ik deze iedere dag aan wil. Gelukkig blijven mijn schoenen wel passen dus ik draag gewoon lekker mijn witte gympjes van Jack Purcell voor Converse.

Jamie's Amerika




Gistermorgen liep ik met vriendlief richting het winkelcentrum voor boodschappen. Voordat we de supermarkt in gingen, moesten we nog even naar de boekhandel omdat daar een TNT-verzendpunt zit. Terwijl we in de rij stonden, viel het oog van mijn vriend op het kookboek Jamie's Amerika. Hij wees me op erop en ik liep naar het schap om het boek wat nader te inspecteren. Wat bleek, het was afgeprijsd voor maar 10 euro! Aangezien ik al het boek Jamie in 30 minuten op de plank heb staan en daar al veel gerechten uit heb gemaakt, besloot ik al snel dat ik dit boek mee naar huis moest nemen.
Eenmaal thuis gelijk op de bank geploft om het boek door te bladeren. Het water liep me gelijk in de mond. Ondanks dat ik nog even zal moeten wachten om veel van de gerechten uit te proberen want tja, zwanger...denk ik, dat ik (en anderen met mij haha...) van veel recepten zal gaan genieten. De steak, cajungerechten en snacks zullen in september absoluut op het menu staan! Voor nu houd ik het maar op een Waldorf salade, ook lekker!

vrijdag 23 maart 2012

Australia








Ik ben een groot reisfanaat en heb dan ook al veel van de wereld gezien. Het aankomende jaar zal er waarschijnlijk niets van reizen gaan komen in verband met het niet al te soepele verloop van mijn zwangerschap en natuurlijk de komst van mini-mini-me in september. Ondanks het feit dat het maken van een grote reis voorlopig niet op de planning staat, mag ik graag wegdromen bij het idee om in een vliegtuig te stappen en naar de andere kant van de wereld te vliegen.
Australië is één van de bestemmingen die ik op mijn lijstje heb staan, mocht ik ooit eens geld teveel hebben. (Niet heel waarschijnlijk met een baby op komst, maar goed...) Zeg nu zelf, hoe gaaf is het om in een auto te stappen en dagen en dagen door de outback te rijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Dat kunnen we ons in Europa toch helemaal niet meer voorstellen? En wat te denken van al die kangaroes en koala's die je gaat zien daar... Of die fantastische golven om op te surfen... Geweldig!

Bounty crush



Sinds de ergste ochtendmisselijkheid voorbij is, ben ik verslaafd aan Bounty's. Buiten mijn zwangerschap om vind ik Bounty's niet te eten maar nu loopt alleen bij het zien van de verpakking me het water al in de mond. Normaal gesproken ben ik geen zoetekauw en eet ik zelden chocola, des te gekker is deze verslaving. Weird! Het zit hem denk ik ook niet per direct in de chocola maar vooral in de kokos. Ik val namelijk ook in katzwijm bij die douchegel van Fa met een kokosgeurtje. Ik blijf maar snuffelen aan die fles en smeer me er iedere dag van top tot teen mee in. Het ergste is nog dat ik vorige week ontdekt heb dat ze bij de Albert Heijn ook Bounty-ijsjes verkopen. Hoe zorg ik er in godsnaam voor dat ik in september niet het formaat heb van een olifant?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...